Belföld

Visszaszorult az influenza

Győr-Moson-Sopron megyében továbbra is sok az influenzás megbetegedés, de az ÁNTSZ Nyugat-dunántúli Regionális Intézetének adatai szerint csökkent a megbetegedések száma.

Míg két hete az orvoshoz fordulók 4,2 százalékánál jelentkeztek influenzaszerű tünetek, addig a múlt héten 3,6 százalékuknál. A megyében a győri, a csornai és a soproni kórházban van részleges látogatási tilalom. A tisztiorvosi szolgálat adatai szerint a megyében mindenhol csökkent a megbetegedések száma.

Győr-Moson-Sopron megyében a korábbi négy kórház helyett már csak háromban van látogatási tilalom. Szerdától ugyanis a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban visszavonták az intézkedést. Továbbra is részleges látogatási tilalom van érvényben a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban, a csornai Margit Kórházban és a soproni Erzsébet Oktató Kórházban.

Országos szinten jelenleg 42 egészségügyi intézményben van részleges vagy teljes látogatási tilalom. Régiós bontásban Közép-Magyarországon már nincs zárlat, a Dél-Dunántúlon 5, az Észak-Alföldön 7, a Dél-Alföldön 5, Nyugat-Dunántúlon 5, Közép-Dunántúlon 14, Észak-Magyarországon 6 intézményben van részleges vagy teljes zárlat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik