Belföld

Szilvásy beperli az Indexet

A titkosszolgálatok illetékese nem kívánta kommentálni a Magyar Nemzet értesülését, hogy egy félreértésen alapul az UD Zrt. munkatársaival szembeni vád, miszerint megtámadták a kormányzati gerinchálózathoz tartozó szervezetek informatikai rendszerét.

A lap szerint a polgári titkosszolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter erre vonatkozó kijelentéseit semmi sem bizonyítja, csak a szolgálat vezetőinek és munkatársainak dilettantizmusa. Lehallgatták ugyanis az árnyék-titkosszolgálat működtetésével gyanúsított vagyonvédelmi társaság vezető informatikusát, aki a Macintosh operációs rendszerről beszélt telefonon (ennek rövidítése Mac). A szolgálatoknál viszont ezt MeH-nek értették, és a nyilatkozatot a Miniszterelnöki hivatallal azonosították.

A Nemzetbiztonsági Hivatal (NH) ugyanakkor közölte, hogy Szilvásy György bepereli az Index nevű hírportált “Szilvásy nem mondott igazat” című cikke miatt. A miniszter sohasem állította, hogy Laborc Sándor főigazgató az NH számítógépes rendszere elleni támadás miatt tett volna feljelentést – indokolták Szilvásy lépését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik