Belföld

Rogán tojással üzent

Aki tojást akar dobálni 15-én, az inkább tegye bele az erre a célra kialakított tojástartóba a Vigadó téren, és egy papírra pedig írja le, hogy kinek szánta volna és miért – Rogán Antal dobálás helyett üzenetírásra akarja rávenni a tntetőket. A polgármester üzent elsőnek.

Az elmúlt évek tapasztalata, hogy a nemzeti ünnepeken egyesek tojásdobálással fejezik ki véleményüket – utalt az V. kerület polgármestere arra, hogy Demszky Gábor főpolgármestert beszéde közben már többször is megdobálták. Bár a tojásdobálás büntethető, a politikus szerint nem ez az egyetlen megoldás. Inkább lehetőséget kell adni az indulatoktól fűtött embereknek, hogy békésen fejezzék ki érzéseiket.

Ezért a Vigadó téren felállítottak egy installációt: egy hatalmas tojástartót és mellette egy külön tárolót. Rogán Antal arra kéri azt, aki tojást dobálna, hogy a tojást inkább tegye a tárolóba egy papírra pedig írja le, hogy kinek szánja és miért, majd ezt dobja a tárolóba. Az üzeneteket később az önkormányzat honlapján nyilvánosságra hozzák. A tojások sem vesznek kárba, a kerületi iskolák kapják meg húsvétkor, hogy befesthessék. A tárolót egyébként vasárnapig közterület-felügyelők őrzik – tette hozzá a polgármester.

Az ötlet bemutatása után Rogán Antal is betett egy tojást a tartóba és bedobott egy papírdarabolt a mellett lévő tárolóba. Azt azonban nem árulta el, hogy mi áll a cetlin és az kinek szól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik