Belföld

Buszt robbantott a Magyarok Nyilai?

A magát Magyarok Nyilainak nevező szervezet magára vállalta a múlt pénteki szabadszállási buszrobbantást. A Magyar Nemzethez eljuttatott levelükhöz fotót is mellékeltek.

„Úgy látszik, a Broadway jegyiroda nem volt elég. Most itt van a szabadszállási Áipli busz esete, ami a magyarok ellen vonuló cigányokat szállította Ózdra. Most már az egész civil szféra vésse a fejébe, hogy a magyarellenességet, vagy az abban való részvételt megtoroljuk” – áll a Magyar Nemzethez eljuttatott levélben, amely mellé fotót is mellékeltek a feladók.

A korábban több kereskedelmi televízióban bemutatott helyszíni felvételek alapján nem az e-mailben küldött képen látható autóbusz robbant fel. A tudósítások szerint a garázsban fiatalabb, és más típusú autóbuszok álltak – írja a Magyar Nemzet Online.

Buszt robbantott a Magyarok Nyilai? 1

Csütörtökről péntekre virradóra feltehetőleg robbanás következtében összesen hét nagy értékű autóbusz rongálódott meg Szabadszálláson. A nyomozás szerint az egyik autóbuszban valószínűleg robbanás történt. Ennek következtében fölötte leszakadt a tető egy része, amely további hat járművet is megrongált, a kár a százmillió forintot is meghaladja – tudósít az MTI.

Nyikos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy ismerik, és már vizsgálják a levelet, annak tartalmát. A robbantással kapcsolatban még várják a tűzszerész- és a vegyészszakértő véleményét, így többet egyelőre nem tudott mondani.

A magát Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadseregnek nevező szervezet korábban már magára vállalta a Szilvásy György titokminiszter nyaralója elleni támadást, több, politikusok házai ellen elkövetett Molotov-koktélos támadást is, valamint a fővárosi Hollán Ernő utcai jegyiroda elleni támadást.

Ezekben az ügyekben ismeretlen tettesek ellen nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség a Nemzeti Nyomozó Irodával együttműködve, terrorcselekmény és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt. Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője nem kívánta kommentálni a Magyar Nemzet online-on közölt levelet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik