Belföld

Visszavitték a vádlottakat Olaszliszkára (videó)

Egy kivételével valamennyi vádlott elmondta és megmutatta a bíróságnak, mi történt az olaszliszkai lincseléskor. Az ügy mai helyszíni tárgyalásán tanukat is meghallgattak. Több százan figyelték a tárgyalást és legalább ennyi rendőr, kommandós és polgárőr biztosította a helyszínt.

Rendkívüli biztonsági intézkedések mellett tartották meg az olaszliszkai lincselés helyszíni tárgyalását. Több tucat rendőr, kommandós és polgárőr vigyázott a rendre. A környező utcákat lezárták, a helybélieken kívül senkit sem engedtek be. A 8 vádlottat bilincsben és vezetőláncon több mint 20 börtönőr kísérte a tárgyalásra. A bíróság arra volt kíváncsi: a vádlottak hol álltak és mit csináltak a lincseléskor.

Egy rendőrautó és egy rongybaba segített a történtek rekonstruálásában. Az előző helyszíni tárgyaláson a vádlottak közül csak ketten tettek vallomást. Időközben a többiek is meggondolták magukat. Egy kivételével valamennyien elmondták és megmutatták mi történt a lincseléskor.

Olaszliszkán még 2006 őszén gyilkoltak meg egy tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára, mert az autójával elsodort egy úton átszaladó kislányt. A lány sérülés nélkül megúszták a balesetet, a tanárt ennek ellenére halálra verték. Nyolc embert vettek őrizetbe az eset után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik