Belföld

Két halott a pécsi háztűzben

Kiégett Pécsett a Lámpásvölgyi úton egy családi ház szerda hajnalban - tájékoztatta Szőke Szabolcs, a pécsi tűzoltóság szolgálatparancsnoka az MTI-t. A rendőrség tájékoztatása szerint egy 54 éves férfi és egy 51 éves nő elszenesedett holttestét találták meg a kiégett épületben.

Szőke Szabolcs tájékoztatása szerint a tűzoltók – akik hajnali 4 óra 21 perckor kapták a riasztást – három autóval érkeztek a helyszínre, de a tüzet csak 6 óra után sikerült megfékezniük. Az oltás során kiderült, hogy a házban két ember is tartózkodott, akiken azonban már nem tudtak segíteni – tette hozzá.

Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölte, hogy a rendőrök és a tűzoltók is tartottak helyszíni szemlét, de hogy mi volt a tűz oka, arra a szakértőknek kell választ adniuk. Hozzátette: a rendőrség egyelőre közigazgatási eljárást indított, mert bűncselekményre utaló körülményt nem fedeztek fel. Ha a vizsgálat során mégis felmerül ennek gyanúja, akkor a büntetőeljárás szabályai szerint járnak majd el.

Az MTI korábban úgy értesült a helyszínen, hogy a családi házat szerelemféltésből gyújtották föl. Zsobrák Péter a hírt nem erősítette meg, mint mondta: szakértői véleményre várnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik