Belföld

Gyerekeket gázolt a vonat Szabolcsban

Két gyereket gázolt el a vonat szerda reggel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Pátrohánál - értesült a Független Hírügynökség.

Egyelőre annyit tudni, hogy két mentőhelikopter és több mentőautó érkezett a helyszínre, megkezdték a sérültek ellátását. Állapotukról még nincs hír.

Az MTI információi alapján a fiatalok a beérkező vonathoz igyekeztek, amely korábban mindig a negyedik vágányra érkezett, most viszont a harmadikra állt be, s elütötte őket – mondta Fedor Rita.

A rendőrség megkezdte a helyszíni szemlét a baleset körülményeinek tisztázására.

Kalavecz Imre, a MÁV Zrt. szóvivője szerint a balesetért a vasúttársaságot nem terheli felelősség, hiszen a pátrohai állomáson hangosbemondón keresztül tájékoztatták az utasokat, hogy a Debrecenből Záhonyba tartó vonat a harmadik vágányra érkezik, s a felszállók ott is várták a szerelvényt, kivéve a szerencsétlenül járt fiatalokat.

Megjegyezte: az úgynevezett középállomásokon, mint a pátrohain is, nincs kijelölt vágány, ahová adott szerelvények mindig beérkezhetnének, mint például a főpályaudvarokon.

A kisebb állomásokon a forgalmi helyzettől függően dől el, hogy melyik vágányra érkeznek a szerelvények, s erről az utasokat természetesen időben értesítik, akiknek a kijelölt helyen kell megközelíteni a szerelvényeket, illetve a kijelölt helyeken kell várakozniuk a biztonságuk érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik