Belföld

Egymilliós díj az eltűnt csecsemőért

Tucatnyi verziót ellenőriznek, és idődiagramot készítenek a településen élők mozgásáról Tiszabőn a rendőrök, ahol a múlt héten pénteken tűnt el egy öthetes csecsemő.

A rendőrség egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki információt ad a hollétéről. Egyelőre nem zártak ki egyetlen verziót sem a gyermek eltűnésével kapcsolatban, éppúgy ellenőrzik azokat az adatokat, amelyek idegen elkövetőkre utalnak, és azokat is, amelyek a családon belüli elkövetőre – hangzott el kedden az ügyről tartott rendőrségi sajtótájékoztatón Szolnokon.

Több lehetőséget vizsgál a rendőrség, a főkapitányság külön nyomozó csoportot hozott létre, hogy kiderüljön, mi történt a március hatodikán eltűnt tiszabői csecsemővel – mondta el a sajtótájékoztatón dr. Simon Tamás, Szolnok megyei főkapitány. A faluban eddig 150 tanút hallgattak ki, a rendőrség egy idődiagramot készít, hogy megtudják: az eltűnés időpontjában ki hol mozgott a településen.

Mivel az apa személye sem egyértelmű, továbbra sem zárják ki annak lehetőségét, hogy a családhoz tartozó személyhez köthető a kisbaba eltűnése. Simon Tamás hangsúlyozta: ez egyelőre csak egy verzió a sok közül, amit ellenőrizni kell. “A nyomozás megfelelő pillanatában hazugságvizsgálatra is sor kerül” – közölte a főkapitány. DNS-mintát egyelőre az édesanyától vettek, hogy a babát, ha előkerül, minden kétséget kizárólag azonosítani tudják.

A faluban terjedő szóbeszéd szerint a kislány azon a napon tűnt el, mikor az apaság kérdésének tisztázása miatt DNS-vizsgálatra vitték volna. Simon Tamás elmondta: hozzájuk is eljutott az az információ, de mivel a vizsgálat ténye az orvosi titoktartás körébe tartozik, erről nem nyilatkozhat. Azt azonban hozzátette, hogy minden információt ellenőriznek.

A rendőrség egymillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki, és létrehoztak egy zöld számot is. Itt várják azok jelentkezését, akik információval bírnak a csecsemő hollétéről. A rendőrség egy felhívást is eljuttatott az ország valamennyi egészségügyi intézményébe, a védőnői szolgálathoz, a házi- és gyermekorvosokhoz, hogy figyeljenek a körzetükben arra, ha valaki csecsemővel jelentkezik vizsgálatra. A rendőrség kéri, hogy aki azt tapasztalja, hogy a környezetében valakihez minden előzmény nélkül kisbaba került, jelezze a rendőrségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik