Belföld

Vegyészek és tűzszerészek vizsgálják a buszrobbanás okát

Továbbra sem bizonyítható a szándékosság annak a csütörtökről péntekre virradóra történt esetnek a kapcsán, melynek során hét nagy értékű autóbusz rongálódott meg egy szabadszállási telephelyen, az esetet vegyész és tűzszerész szakértők is vizsgálják - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője.

Mihályné Bornemisza Eleonóra cáfolta azokat a híreszteléseket, miszerint a nyomozás során a rendőrség olyan bizonyítékokat talált volna, melyek megalapozzák a szándékosság alapos gyanúját.

A szóvivő elmondta, továbbra is tart az ügy kivizsgálása, amelyben vegyész és tűzszerész is közreműködik. E szakértők szemléje ad majd választ arra, vajon fennáll-e a szándékosság gyanúja, vagy véletlen balesetről van szó – hangsúlyozta. Új információ viszont az eset kapcsán, hogy időközben kiderült: a korábban ötvenmillió forint felettire becsült kár értéke valójában a százmillió forintot is meghaladja – tette hozzá.

Mint azt pénteken az MTI hírül adta, feltehetőleg robbanás következtében összesen hét nagy értékű autóbusz rongálódott meg a csütörtökről péntekre virradó éjszaka folyamán Szabadszálláson. A történteket a járműveket üzemeltető cég egyik sofőrje valamivel hajnali hat óra előtt észlelte a laktanya területén kialakított telephelyre érve.

A nyomozás eddig arra derített fényt, hogy az egyik autóbuszban valószínűleg robbanás történt. Ennek következtében fölötte leszakadt a tető egy része, amely további hat járművet is megrongált. A detonáció, illetve a lezuhant hullámpala személyi sérülést nem okozott és emberéletet nem veszélyeztetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik