Belföld

Még mindig nem találják az öthetes csecsemőt

A tiszai vízi rendészet járőrei és egy speciális mentőkutyás különítmény is részt vesz annak az öthetes csecsemőnek a keresésében, aki pénteken eddig tisztázatlan körülmények között tűnt egy Tiszabőről,

Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, jelenleg is mintegy ötven-hatvan fő vesz részt a kutatásban. Köztük a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi dolgozói mellett a törökszentmiklósi kapitányság bűnügyi és közrendvédelmi állománya, az Életjel Mentőcsoport kutyás különítménye, önkéntes falu- és városőrök, valamint a tiszai vízi rendészet járőrei. Előbbiek a családi ház közvetlen környezetét és a községet, a vízirendőrök a folyó egy szakaszát és az árteret fésülik át.

A gyermek felkutatására pénteken országos körözést is kiadtak, melynek kapcsán a térségben közúti ellenőrzést is végez a rendőrség – közölte a szóvivő. Szabó Zita hangsúlyozta: az öthetes, korának megfelelő fejlettségű, körülbelül 3,25 kilogramm testsúlyú és negyvenkilenc centiméter testhosszú leány csecsemő eltűnésének körülményeire és okaira vonatkozóan a hatóságok még nem rendelkeznek pontos információkkal. Jelenleg is több szálon fut a nyomozás, tart az adatgyűjtés, illetve a tanúk felkutatása és kihallgatása is – fogalmazott.

Pillanatnyilag kiskorú lakhelyének megváltoztatása miatt ismeretlen tettes ellen folytatnak eljárást – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik