Belföld

Autóért öltek

Több emberen elkövetett emberölés miatt nyomoz a rendőrség az ellen a román állampolgárságú férfi és ugyancsak román állampolgárságú társai ellen, akik a gyanú szerint értékeikért ölték meg, illetve sebesítették meg életveszélyesen áldozataikat.

A 34 éves román állampolgárságú férfit és 42 éves társát azzal gyanúsítják, hogy tavaly július 25-én az Üllői úton egy garázssoron megöltek egy nőt a garázsában, hogy megszerezzék autóját. Az autóval a tettesek elmenekültek és a gyanú szerint a járművet külföldön eladták – olvasható a BRFK honlapján.

A nyomozók rövid időn belül azonosították a gyanúsítottakat, akiket tavaly augusztus elején fogtak el, amikor egy külföldön ellopott autóval Magyarországra utaztak.

A nyomozás során kiderült: a két férfi a bűncselekményt megelőzően is követett el erőszakos cselekményeket. A rendőrség szerint először tavaly június 27-én az éjjeli órákban raboltak ki egy kömpöci tanyatulajdonost, aki a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett. Ezt követően július 3-án az esti órákban Vecsésen egy családi házban megölték az ott lakó nőt, hogy értékeit megszerezzék. Július 21-én a hajnali órákban egy taksonyi családi házba törtek be, ahol az ott lakó házaspárt olyan súlyosan bántalmazték, hogy mindketten életveszélyes sérüléseket szenvedtek. Mindhárom esetben különböző értékeket vittek el.

A nyomozók szerint a kömpöci, a vecsési és a taksonyi bűncselekményeknél a gyanúsítottaknak segítőik is akadtak, négy román férfi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik