Belföld

Személyes bosszú volt a pécsi romatámadás

Személyes bosszú történt, nem etnikai indíttatású volt a tavaly novemberben Pécsett elkövetett kézigránátos támadás, amelyben két ember életét veszette - nyilatkozta a Rádió C-nek a megyei rendőrség szóvivője péntek kora délután.

Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a fővárosi roma rádiónak azt mondta: a gyanúsítotti kihallgatáson megdőlt az etnikai indíttatás teóriája, ugyanis az ügyben kihallgatott férfi személyes bosszúról beszélt.
Sajtóhírek szerint a feltételezett elkövető maga is roma származású, de ezt a megyei rendőrségi szóvivő nem kívánta megerősíteni.

Házi István, az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi főigazgatója pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy elfogták a pécsi kézigránátos támadás gyanúsítottját, akit a délelőtt folyamán hallgatnak ki.

Tavaly november 18-án Pécsett ismeretlenek kézigránátot dobtak be egy roma család házának ablakán. A szülők meghaltak, három kisgyerekük közül kettőt a mentők sokkos állapotban szállítottak kórházba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik