Belföld

Elhunyt egy fideszes képviselő

Aszódi Pál nyolcvan éves volt. A volt 1956-os elítélt a 2006-os választáson került a parlamentbe. Elnöke volt a Nyugdíjasok Országos Tanácsának.

Aszódi Pál életének 80. évében hunyt el. A 2006-os országgyűlési választásokon Baranya megye területi listáján szerzett mandátumot. Elhunyt képviselőjét a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség, a párt országgyűlési frakciója és a Magyar Köztársaság Országgyűlése is saját halottjának tekinti.

A politikus 1929. december 19-én született Hévízgyörkön. Az ELTE-n szerezte meg jogász diplomáját. A képviselőt a forradalomban való részvétele miatt 1956. november 4-én letartóztatták, 1956. december 23-án helyezték szabadlábra. A börtönben megtagadta a tiszti nyilatkozat aláírását.

Szabadulása után a jogi szakmában nem dolgozhatott, csak 1964. május 15-i rehabilitálása után lehetett tagja a pécsi ügyvédi kamarának. A rendszerváltás után az üldözöttek politikai szervezetében végzett érdekvédelmi tevékenységet társadalmi munkában. A Nyugdíjasok Országos Tanácsának alapítója és később elnöke volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik