Belföld

Szili: szerethető Pécset kell kialakítani

Új várospolitikára van szükség Pécsett, ennek alapja az együttműködés és az összefogás - jelentette ki Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, az MSZP pécsi polgármesterjelöltje szerdán a baranyai megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón.

„Sokan érzik úgy, hogy rossz az irány, sokan érzik úgy, hogy ennek a városnak rengeteg lehetősége van, mégsem használja ki mindet azok közül. Sokan érezzük az összefogás, az együttműködés hiányát, tapasztaljuk a széthúzást. De én készen állok arra, hogy egy szerethető Pécset alakítsunk ki közösen, függetlenül attól, ki milyen politikai párthoz tartozik, milyen politikai erőt képvisel” – mondta Szili Katalin.

A házelnök, akit kedden választott polgármesterjelöltnek az MSZP pécsi küldöttértekezlete, úgy vélte, nincs és nem lehet bal-, vagy jobboldali Széchenyi tér Pécsett, ahogy jobb vagy baloldali Európa Kulturális Fővárosa program sem. Egyetlen dolog lehet, a város jövője, amit közösen, magunknak építünk, s mindenkivel össze kell fogni, akinek ez a célja.

Szili Katalin hangsúlyozta: nem pártpolitikusnak „jön haza”, hanem elsősorban szolgálónak, városvezetőnek; ezért vállalta a megmérettetést. Közölte: amennyiben megválasztják polgármesternek, lemond házelnöki posztjáról.

A politikus megjegyezte, hogy kampánya során ismertetni fogja a várossal kapcsolatos elképzeléseit, két dologhoz azonban már ma hozzákezd. Közzéteszi együttműködési felhívását, és javasolja egy független közgazdászokból álló költségvetési tanács felállítását Pécs anyagi helyzetének javítása érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik