Belföld

Életveszélyesen megfenyegettek egy enyingi cigány családot

Életveszélyesen megfenyegették a Fejér Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat alelnökét, az Enyingi Cigány Kisebbségi Önkormányzat képviselőjét, id. Raffael Jánost és családját.

A család hétfőn délelőtt kapta meg a postán feladott fenyegető levelet, amelyben a többi között az állt: „szemet szemért; halál a gyilkosokra” – mondta el id. Raffael János, aki a fenyegetés miatt feljelentést tett a rendőrségen.
Közölte, családja retteg, félnek, hogy Tatárszentgyörgy után Enying következik majd.

Ifj. Bogdán János, az Országos Cigány Önkormányzat szóvivője azt mondta, azonnali határozott fellépést várnak az ügyészségtől és rendőri védelmet kérnek a család részére.
Id. Raffael János fiát korábban a rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte az enyingi benzinkútnál történt csoportos garázdaság ügyében.

Az enyingi benzinkútnál február 15-én este egy 15-20 fős, egyikük – id. Raffael János fiának – születésnapját ünneplő társaság italosüvegekkel dobált meg több, a töltőállomáshoz érkező autót. A kiérkező rendőröknek azt mondták, hogy az ismeretlen autósok rájuk támadtak, ők csak védekeztek.

Az enyingi Raffael család – mint azt Bogdán János elmondta – nem áll rokonságban Raffael Sándorral, a veszprémi Cozma-gyilkosság gyanúsítottjával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik