Belföld

A tatárszentgyörgyi polgármester fajgyűlöletről beszél

Elképzelhetetlen, hogy Tatárszentgyörgyön helyi lakos képes lett volna elkövetni a "kivégzéseket" – nyilatkozta a település polgármestere annak a kettős gyilkosságnak az ügyében, melynek a Pest megyei település cigánysorán egy ötéves kisfiú és édesapja esett áldozatul.

“Lehetett a kiváltó ok fajgyűlölet, vagy akár roma és roma közötti ellentét. Ám azt nem tudom elképzelni, hogy Tatárszentgyörgyön bárki képes lett volna ilyen szörnyűségre. Nem állítom, hogy nincsenek olykor kisebb feszültségek a roma és magyar lakosok között, de olyan indulatok nem feszülnek az emberekben, melyek egy efféle leszámolást kiválthattak volna” – mondta Berente Imréné.

A polgármester szerint a gyilkosság áldozatait mindenki normális életvitelű, békés családként ismerte. Nem tudnak róla, hogy uzsorások hálójába kerültek, vagy ellenségeik lettek volna.
Éppen ezért olyan megdöbbentő, ami történt – mondta.

KÉPGALÉRIA (fotó: MTI)

KÉPGALÉRIA (fotó: MTI)

A meggyilkolt férfi édesapja szerint nyilvánvaló, hogy ez a támadás kifejezetten a cigányok ellen irányult. “A fiam és a családja ugyanis nem ártott senkinek. Egyszerűen csak könnyű célpontok voltak, hiszen ők laktak a cigánysor végén, a legvédtelenebb helyen” – nyilatkozta Csorba Csaba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik