Belföld

Budaházy hócsatázik a rendőrökkel a Kossuth téren

Kevéssel négy óra után kordont vont a helyszínre érkezett néhány tucat rendőr az Országház épülete és a több száz ember közé, akik azért gyűltek össze a budapesti Kossuth téren, mert a parlament délután sürgősséggel tárgyal az önfeloszlatásáról és szavaz is az előterjesztésről.

A demonstráción részt vevők közül többen transzparensekkel, árpádsávos zászlókkal jelentek meg. A tüntetők többször skandálták, hogy “Kormány takarodj!”, “Gyurcsány takarodj!”, illetve azt, hogy “Hazaárulók!”.
Nézze meg az Fn Tudósító (Mészáros Gábor) fotóit a tüntetésről!

Nézze meg az FN Tudósító (Mészáros Gábor) fotóit a tüntetésről!

A tüntetők délután három órakor kezdtek el gyülekezni a Belvárosban, miután elektronikus levélben értesítették egymást. A parlament déli kapujánál néhány, míg az oroszlános kapunál több tucat rendőr gyülekezik sisakkal, védőfelszereléssel.

A megmozdulás kezdetén a tüntetőket és a parlament parkolóját csak egy virágláda-sor választotta el egymástól, négy óra körül három teherautó érkezett a helyszínre, kordonokkal megrakodva, az elválasztó elemek felállításának kevéssel később neki is kezdtek az egyenruhások.

A rendőrség kordont épít a Parlament előtt (fotó: MTI)

A rendőrség kordont épít a Parlament előtt (fotó: MTI)

Feltűnt a demonstrálók között a korábbi utcai megmozdulásokon ismertté vált Budaházy György is, aki hógolyóval dobált meg rendőröket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik