Belföld

További havazással indul a hét

Vasárnap folyamán havazásra, havas esőre, széllökésekre, sőt akár - 10 fok alatti hőmérsékletre is számathatunk. A következő napokban is folytatódik a változékony, igazi télies időjárás.

Vasárnap délelőtt folyamán tovább vastagszik hazánk felett a felhőzet, a Duna vonalától nyugatra egyre nagyobb területen várható havazás. Azonban a keleti megyéinkben még számíthatunk néhány órás napsütésre. A kevésbé felhős, szélcsendes helyeken -10 fok alá csökkenhet a reggeli órák hőmérséklete. Az északi szél megélénkül, északkeleten és északnyugaton megerősödik. A délelőtt folyamán -10 és -3 fk közötti hőmérséklet várható.

Töltse fel Ön is téli fotóit az FN Tudósítóba, ahogy olvasónk (civertan.jb) tette!

Töltse fel Ön is téli fotóit az FN Tudósítóba, ahogy olvasónk (civertan.jb) tette!

A délután során tovább növekszik, vastagszik hazánk felett a felhőzet. Egyre nagyobb területre terjed ki a havazás, főként a déli, délnyugati megyéinkben havas eső, eső is kialakulhat. A Tiszántúli tájakon eleinte kevés napsütésre is számíthatunk. A késő esti órákra az ország északi részéiben akár 5 centimétert meghaladó friss hóréteg kialakulására számíthatunk. A szél gyenge vagy mérsékelt marad, azonban a Kisalföldön egy-egy élénkebb széllökés sincs kizárva. Vasárnap délután -2 és 4 fok közötti hőmérséklet várható.

A következő napokban is folytatódik a változékony, igazi télies időjárás. A hét első napjaiban még többfelé várható havazás, a déli megyéinkben eleinte havas eső, eső is kialakulhat.

Bővebb időjárási előrejelzésekért kattintson az FN Időjárás rovatára!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik