Belföld

Cozma-gyilkosság: rendőrök is szórakoztak a Patriótában

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőre ígért tájékoztatást a Népszabadság Online (nol) vasárnapi értesülésével kapcsolatban, miszerint több rendőr és egy bírónő is szórakozott a Patrióta bárban a Cozma-gyilkosság idején.

A szolgálaton kívül a bárban tartózkodó rendőröket már ki is hallgatták, “bár egyes források szerint korántsem valamennyiüket”, a bírónőt azonban még nem – értesült a nol. “Egyesek a rendőrökről azt gyanítják, hogy kvázi biztonsági emberekként voltak jelen, de erre nincs bizonyíték” – olvasható a hírportálon.

“Állítólag kevéssel a gyilkosság előtt a szolgálatban lévő járőrök is “benéztek” a Patriótába, de miután nem láttak okot az intézkedésre, az ott lévők igazoltatására, tovább álltak” – olvasható Népszabadság online kiadásában. Az internetes oldal szerint “az ott szórakozó bírónő pedig a hírek szerint a rendőrség felhívása ellenére máig nem jelentkezett tanúvallomásra”.

A megyei főkapitányság szóvivője annyit közölt vasárnap este, hogy egyenruhás rendőrök azon az éjszakán a Patriótától mintegy 400-500 méternyire lévő Latin nevezetű szórakozóhelyen jártak csak.

Február 8-án hajnalban a veszprémi Patrióta bárban egy nagyobb társaság szóváltásba keveredett az MKB Veszprém ott szórakozó kézilabdázóival, majd a kirobbant veszekedés során meggyilkolták Marian Cozmát, a sportklub és a román válogatott kézilabdázóját. A bűncselekményben a sporttársa segítségére siető Ivan Pesic kapus életveszélyes sérülést szenvedett, Zarko Sesum, irányító játékos pedig súlyos szem- és arcsérülésekkel került kórházba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik