Belföld

Kövér szerint Gyurcsány olyan mint az AIDS

Ha nem sikerül a jobboldalt egységbe szervezni, akkor a következő választásokon ugyan biztosan nem, de azután előfordulhat, hogy újra az MSZP alakítson kormányt - mondta Kövér László, a Fidesz országos választmányi elnöke.

Az MSZP 1994-es, demokratikus körülmények között elért – “remélem, soha meg nem ismétlődő” – sikerét az okozta, hogy a jobboldal széttagozódva állt a megmérettetéshez, az SZDSZ vezetői pedig egyszerűen elcsalták 12-13 százaléknyi szavazó voksát a jobboldalról a baloldalra – mondta Kövér László.

Véleménye szerint az átverés, a manipuláció 1994-ben aratta első diadalát. Hozzátette: azóta sincs az MSZP-nek más esélye, mint egy olyan politikai konstellációt előidézni, amelyben összegyűjti a baloldali voksok jelentős részét, míg a jobboldalról különböző trükkökkel lefarag néhány százalékot.

2010-ben biztos a jobboldali győzelem?

Az ellenzéki politikus szerint annak a nómenklatúrának, annak az elitnek, amelyik ma a baloldali pártot vezeti, semmi köze nincs a baloldalhoz.

Úgy vélekedett, hogy 2010-ben, ha a jobboldali összefogás megnyeri a választást, nem azt jelenti, hogy elvégezték a dolgukat, ugyanis akkor kezdődik majd csak a neheze. “Nemcsak az ország újjáépítése lesz iszonyatosan nehéz feladat, (…) hanem különösen az, hogy (…) nem egy ciklusra tudjuk a bizalmat megszerezni, hanem kettőre vagy annál is többre” – fogalmazott.

Kövér László megpödörte bajuszát (Fotó: MTI)

Kövér László megpödörte bajuszát (Fotó: MTI)

Kövér László a szélsőjobboldalra utalva kifejtette: vannak olyanok, akik úgy definiálják magukat, mint a jobboldali összefogástól még inkább jobbra lévő politikai csoportosulás. Ők nem akarnak a jobboldali szövetségnek a részei lenni, és olyan nézeteket vallanak, amelyek sok esetben ellentétesek a polgári összefogás által képviseltekkel – tette hozzá.

Az AIDS-hez hasonlította Gyurcsányt

A Fidesz országos választmányának elnöke a tájékoztató utáni nyilvános fórumon elmondott beszédében a magyar gazdaság helyzetével kapcsolatban azt mondta, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek olyan szerepe van, mint az AIDS-nek egy ember halálában.

“Nem az AIDS-be szoktak belehalni az emberek (…), hanem abba a tüdőgyulladásba, influenzába, abba a bagatell fertőzésbe, amelyet az emberek 99,9 százaléka néhány napos, néhány hetes gyűrődés után túlél; és azok halnak bele, akiknek az AIDS vírusa az immunrendszerét, a belső védekezési rendszerét tönkretette” – vélekedett.

“Gyurcsány Ferenc és bandája ennek a népnek, ennek a nemzetnek felér egy AIDS-es fertőzéssel” – mondta.

A cigánygyerekekről is beszélt

Kövér László az ország demográfiai helyzetét katasztrofálisnak nevezte. Ezzel összefüggésben kifejtette: “két szülőre 1,3 gyermek jut ma Magyarországon, és ebben az 1,3 gyermekben benne vannak azok a nagyrészt cigány származású gyermekek is, akiknek az eltartását majd, ha nem tudunk rövid időn belül egy olyan iskolarendszert, nevelési rendszert, egy olyan támogatási, szociálpolitikai rendszert kialakítani, kitalálni, amelynek az lesz az eredménye, hogy egyre nagyobb és nagyobb része tud ennek a most fölnövekvő nemzedéknek aktív, adófizető-képes, cselekvő, dolgozó polgárává válni ennek az országnak, akkor ezeknek az eltartása még nagyobb terhet jelent majd az egyre szűkebbé váló, egyre erőtlenebbé váló magyar társadalom számára, mint amilyen a mostani”.

Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Egyesület és a Kisgazda Polgári Szövetségpárt elnöke a rendezvényen egyebek mellett azt hangsúlyozta, hogy Gráf József agrárminiszternek le kellene mondania, mert nem tudta megvédeni azt az ágazatot, amelyet neki meg kellett volna védenie.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik