Belföld

Berlinbe és Bécsbe utazik Orbán

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke vasárnap Bécsbe, csütörtökön és pénteken pedig Berlinbe látogat, ahol többek között találkozik majd Angela Merkel német kancellárral - közölte Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője.

A Fidesz elnöke vasárnap az osztrák fővárosban a Húsz évvel 1989 után című konferencián tart előadást.Hétfőn Budapesten megbeszélést folytat majd Gérard Larcher-vel, a francia szenátus elnökével.

Csütörtökön és pénteken a legnagyobb ellenzéki párt vezetője Berlinbe látogat, ahol találkozik majd a CDU-CSU-frakció vezető politikusaival és Angela Merkellel is. A német kancellárral elsősorban a gazdasági válságra adandó közép-európai válaszokról tárgyalnak majd.

Szijjártó Péter kifejtette: az Angela Merkellel folytatott megbeszélés különösen fontos, hiszen Németország gazdaságának alakulása jelentős hatással van a közép-európai országok gazdaságára.

A német fővárosban Orbán Viktor előadást tart egy konferencián is.

A párt szóvivője elmondta: Magyarországnak különösen fontos érdeke egy közös közép-európai válasz a gazdasági válságra, s a térség államainak a márciusi EU-csúcsig meg kell találniuk a stratégiájuk kialakításának közös pontjait. Ennek jegyében találkozott Orbán Viktor – a Fidesz elnökeként, illetve az Európai Néppárt alelnökeként – az elmúlt napokban Donald Tusk lengyel és Mirek Topolánek cseh miniszterelnökkel Varsóban, illetve Prágában – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik