Belföld

Ivan Pesic is elhagyta a kórházat

Elhagyta a veszprémi kórházat pénteken Ivan Pesic, az MKB Veszprém és a horvát válogatott kézilabdázója - tájékoztatott Rácz Jenő, a kórház főigazgatója.

Ivan Pesicnek hétfőn kell még sportorvosi felülvizsgálaton megjelennie, majd haza utazhat a horvát fővárosba, Zágrábba – nyilatkozta a főigazgató, hangsúlyozva azt is, hogy a horvát sportoló a hazájában sem szorul már kórházi kezelésre. Járó betegként kontrollálható – tette hozzá Rácz Jenő.

Pesic február 8-án hajnalban szenvedett életveszélyes sérülést a veszprémi Patrióta bár előtt: vesén szúrták, amikor – a sérülésibe belehalt – Marian Cozma segítségére sietett.

A veszprémi csapat 2,12 méter magas román beállósát, akit egy nagyobb társaság megtámadott, halálos mellkasi szúrás érte.

Az erősen vérző kapust csapattársa, a szerb Uros Vilovszki vitte be a 400 méternyire lévő kórházba, ahol azonnal megműtötték; el kellett távolítani az egyik veséjét.

Súlyos szem- és arcsérülésekkel került kórházba azon a vasárnapi hajnalon Zsarko Sesum is, a veszprémi csapat irányító játékosa, a szerb válogatott tagja. Ő már néhány nappal ezelőtt elhagyhatta a kórházat, s a vajdasági Palánkán gyógyul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik