Belföld

Cozma-gyilkosság: előzetesben B. Csaba

Előzetes letartóztatásba helyezte a Veszprémi Városi Bíróság pénteken B. Csaba 47 éves zalaegerszegi lakost, akit a rendőrség a Cozma-gyilkossággal összefüggésben vett őrizetbe a zalai megyeszékhelyen.

Váradi Piroska, Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról nem nyilatkozott, hogy a szerdán őrizetbe vett B. Csabát mivel gyanúsítják a Cozma-ügyben. Nem kívánt nyilatkozni védence előzetes letartóztatásával kapcsolatban B. Csaba ügyvédje sem.

Közben a veszprémi rendőr-főkapitányságon javában folyik a Cozma-gyilkosság két gyanúsítottjának, Raffael Sándornak és Németh Győzőnek a kihallgatása. Őket az osztrák hatóságok péntek reggel adták át a magyar nyomozóknak. Vallomásaik ismeretében, egyéb bizonyítékokra alapozva, lehet majd kezdeményezni a bíróságon – ügyészi indítványra – előzetes letartóztatásba helyezésüket.

A sárbogárdi Raffael Sándort és a budapesti Németh Győzőt a Veszprémben elkövetett gyilkosság és súlyos testi sértések két gyanúsítottját, másnap este Ausztriában, az A2-es autópályán tartóztatták fel az osztrák rendőrök. Raffael és Németh a múlt héten, pénteken a grazi bíróságon beleegyező nyilatkozatot tett arra vonatkozóan, hogy a kiadatásukat gyorsított eljárásban foganatosíthassák.

A veszprémi Patrióta bárban (nevezik Skorpió bárnak is) február 8-án hajnalban egy nagyobb társaság szóváltásba keveredett az MKB Veszprém ott szórakozó kézilabdázóival, majd a kirobbant veszekedés során meggyilkolták Marian Cozmát, a sportklub és a román válogatott tagját. A rendőrség szerint a szemtanúk vallomásai egyértelműen azt igazolják, hogy Raffael szúrta szíven Cozmát.

A bűncselekményben a sporttársa segítségére siető Ivan Pesic kapus, a horvát válogatott tagja életveszélyes sérülést szenvedett (egyik veséjét el kellett távolítani), Zarko Sesum, irányító játékos, a szerb válogatott tagja pedig súlyos szem- és arcsérülésekkel került kórházba. Utóbbi hétfőn elhagyhatta a kórházat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik