Belföld

Sokat kell még aludni Orbán évértékelésig

Március 6-án lesz Orbán Viktor évértékelője a korábban bejelentett február 20-a helyett; A kéthetes csúszást a Fidesz elnökének nemzetközi tárgyalásaival indokolta Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt helyettes szóvivője.

Ez már a második időpont-módosítás: először február 18-án, azaz most szerdán délután tartották volna a Fidesz elnökének tizenegyedik országértékelését, majd ez a dátum február 20-ra, péntekre módosult.

Cser-Palkovics András szerdai közleményében ugyanakkor arról tájékoztatott, hogy Orbán Viktor, az Európai Néppárt alelnökeként több nemzetközi tárgyalást folytat az elkövetkező napokban, így pénteken Lengyelországba látogat, ahol találkozik Donald Tusk miniszterelnökkel, majd vasárnap Bécsben előadást tart a Húsz évvel 1989 után című konferencián.

Mint írja, a pénzügyi-gazdasági válság nyomán elengedhetetlenné vált, hogy a közép-európai országok összehangolják intézkedéseiket, és megtalálják azokat a pontokat, amelyek mentén közösen lépnek fel az Európai Unió márciusi csúcsértekezletén.
Orbán Viktor nemzetközi programjai miatt az országértékelő beszédre március 6-án, pénteken kerül sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik