Belföld

Hó alatt ébredt Budapest

Folyamatosan tisztítják a főváros útjait, amelyekre az éjszaka 15 centiméter friss hó hullott. A BKV minden járata elindult, az elővárosi vasútvonalakon késésekre kell számítani.

Mintegy 73 hókotró dolgozik Budapesten a főutakon, de a járdák tisztításához továbbra is várják a hómunkások jelentkezését. A fővárosban kedden 22 órától erősödött fel a hóesés, saját méréseik szerint szerdán 3 óráig 15 centiméternyi esett – mondta Horváth László, az FKF Zrt. helyettes szóvivője. A meteorológiai előrejelzések alapján arra számítanak, hogy szerdán eláll a havazás – tette hozzá.

Töltse fel Ön is fotóit a hóhelyzetről az FN Tudósítóba, ahogy olvasónk (otoro) tette!

Töltse fel Ön is fotóit a hóhelyzetről az FN Tudósítóba, ahogy olvasónk (otoro) tette!

A hókotrók 1200 kilométernyi főutat takarítanak folyamatosan Budapesten. Az alacsonyabb hőmérséklet miatt az éjszaka gyakrabban kellett visszatérniük a már megtisztított útszakaszokra, a síkosságmentesítéshez jelenleg használt szerek mínusz 5-9 Celsius-fokig használhatók. A mellékutakon továbbra is az autósok türelmét kérik – oda a havazás elállta után 6-9 órával tudnak gépeket küldeni.

Kedden délután 350 hómunkást vettek fel, a reggel 6 órakor kezdődő 8 órás műszakra nettó 3000 forintot fizetnek. Az FKF Zrt. helyettes szóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy a magánház-tulajdonosok és a társasházakat üzemeltetők feladata az ingatlanjaikhoz tartozó járdák tisztítása síkosságmentesítése. Egyben kérik a gépjárművek tulajdonosait, hogy csak téli gumival felszerelt gépkocsikkal közlekedjenek a havas utakon.

Töltse fel Ön is fotóit a hóhelyzetről az FN Tudósítóba, ahogy olvasónk (civertan) tette!

Töltse fel Ön is fotóit a hóhelyzetről az FN Tudósítóba, ahogy olvasónk (civertan.jb) tette!

Az országos havazás miatt a budapesti elővárosi vasútvonalakon öt-tíz perces késésekre kell számítani – közölte a Mávinform sajtóügyeletese. A váltóállítási nehézségek miatt elsősorban az Esztergom, Székesfehérvár, Pusztaszabolcs, Hatvan, Újszász és Cegléd felé közlekedő vonatok késnek. A távolsági és a nemzetközi szerelvények egyelőre menetrend szerint járnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik