Belföld

Elfogadhatatlan a Gyurcsány-csomag a szakszervezeteknek

Nem támogatják az évi 7 millió 446 ezer forint fölötti jövedelmeket sújtó adó eltörlését, tiltakoznak a jelenleg adómentes juttatások megadóztatása ellen, és az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését javasolják.

A szakszervezetek szerint a kabinet több adóváltoztatási elképzelése is elfogadhatatlan a tervezett intézkedések közül – mondta Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke sajtótájékoztatón Nyíregyházán kedden.

Az érdekképviseleti szervezetek nem tudják támogatni a nagyjövedelmek utáni 4 százalékos különadó eltörlését, a járulékok egyoldalú, csak a munkaadókat érintő csökkentését, valamint az üdülési csekk és az étkezési jegy megadóztatását sem – hangsúlyozta az MSZOSZ vezető tisztségviselője.

Hangsúlyozta: az alacsony jövedelmű, nehéz szociális helyzetben lévő emberek megsegítésére pedig fontosnak tartanák, hogy az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adóját ne növeljék, hanem inkább jelentősen mérsékeljék.
Pataky Péter megjegyezte, hogy álláspontjukról érdemi vitát szeretnének folytatni Gyurcsány Ferenc kormányfővel az Érdekegyeztető Tanács következő, pénteki ülésén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik