Belföld

Gyors és azonnali válaszokat vár az SZDSZ Gyurcsánytól

A Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) arra kéri a kormányfőt, pontosítsa a hétfői parlamenti ülésen bejelentett javaslatait annak érdekében, hogy gyors és azonnali válaszokat adjon a válságra.

Az SZDSZ tájékoztatása kitér arra is, hogy a párt Gyurcsány Ferenc javaslatait jelenlegi formájukban hiányosnak és megkésettnek tartja. Az SZDSZ szerint számos, eredetileg liberális, támogatandó elképezés mellől hiányoznak a konkrétumok, az egyes intézkedések bevezetésének dátumai és több “égető problémával való szembenézés”.

A liberálisok úgy vélik, hogy hiányzik a miniszterelnök által javasolt csomagból az intézkedések bevezetésének menetrendje, és az nem tartalmaz pontos elképzelést az átalakítások kiadáscsökkentő részéről sem.

Az SZDSZ továbbá hiányolja a tiszta beszédet a hiánycéllal kapcsolatos kormányzati tervekről. A párt szerint félő, hogy a kormány el akar mozdulni a 2,6 százalékos hiánycéltól a 3 százalék irányába, ezzel megspórolva a valódi kiadáscsökkentést és a költségvetési takarékosságot.

Kitérnek arra is, hogy nem tudták meg, mi a miniszterelnök terve a válságnak leginkább kiszolgáltatottak, a leszakadó rétegek védelmére. Az SZDSZ tehát azt kéri a kormányfőtől, egészítse ki csomagját, hogy konkrétumokhoz, nem pedig csupán elvekhez, a “jelenlegi kormányzati ciklus kereteit messze meghaladó elképzelésekhez” lehessen viszonyulni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik