Belföld

Sztojka beszélt

Sztojka Iván a veszprémi késeléses gyilkosság gyanúsítottja az emberülést nem ismerte be, de sok olyan tényt közölt, amellyel segített több részletet tisztázni – értesült a Blikk.

A Vasárnapi Blikk úgy tudja, Sztojka Ivánt teljesen elkülönítik a többi rabtól – nem is fegyintézetben őrzik, hanem a rendőrségi fogdában. A férfit 5-6 órán át vallatták. Sztojka beismerte, hogy ott volt a helyszínen, részt vett a verekedésben is, ám azt tagadta, hogy szúrt volna. A lap a rendőrségtől arról értesült, hogy Sztojka vallomásából sok olyan részlet világossá lett, ami segít tisztázni a történteket, konkrétumokat azonban nem árultak el.

Sztojka ügyvédje, dr. Drescher Ivor a másfél órás tárgyalás után elmondta: az ügyészség négy vádpontban kérte a gyanúsított előzetes letartóztatását, ebből a bíróság kettőt látott alaposnak, s rendelte el a harmincnapos letartóztatását. Az ügyvédnek ennek letelte után nem kell kezdeményeznie védence szabadlábra helyezését – mivel az ügyészség akkor újra megvizsgálja, fennállnak-e az előzetes feltételei.

A veszprémi Patrióta bárban vasárnap hajnalban egy nagyobb társaság szóváltásba keveredett az MKB Veszprém ott szórakozó kézilabdázóival, majd meggyilkolták Marian Cozmát, a sportklub és a román válogatott kézilabdázóját, két sportoló pedig – a horvát Ivan Pesic kapus és a szerb Zarko Sesum irányító játékos – életveszélyes, illetve súlyos sérüléseket szenvedett.

Két gyanúsított személyt – az enyingi Raffael Sándort és a budapesti Németh Győzőt – menekülés közben hétfőn fogta el Ausztriában a rendőrség, kiadatási eljárásuk folyamatban van.
Sztojka Iván csütörtökön éjfél előtt néhány perccel családja és ügyvédje kíséretében önként jelentkezett a veszprémi rendőrségen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik