Belföld

Letartóztatták Jozef Rohácot

Elrendelte a bíróság Jozef Rohác előzetes letartóztatását a szökés és elrejtőzés veszélyére hivatkozva. Rohácot többek között az Aranykéz utcai robbantással is összefüggésbe hozták.

Somos Zoltán, a szlovák férfi ügyvédje közlése szerint a Pesti Központi Kerületi Bíróság biztonsági okokra hivatkozva a BRFK Gyorskocsi utcai épületében döntött az előzetesről, amelyet 30 napra rendeltek el.

A BRFK még 2000-ben tartott sajtótájékoztatóján az hangzott el, hogy a rendőrség a szlovák állampolgárságú Jozef Rohácot és bandájának tagjait gyanúsítja több robbantásos bűncselekménnyel, így az Aranykéz utcai merénylettel és a Seres Zoltán ellen elkövetett – akkor sikertelen – merénylettel.

A nyomozás kiderítette, hogy a felrobbant Polski Fiatot a szlovák Jozef Hamala, Rohác bandájának tagja vette meg hamis papírokkal. A nyomozások adatai szerint a bűnözői csoport számlájára legalább tíz, 1998 tavaszán és nyarán elkövetett merénylet írható. Így többek között a Fidesz Lendvai utcai székházánál, valamint politikusok – Szájer József és Torgyán József – lakásánál elkövetett robbantások is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik