Belföld

Csökkenjenek a terhek

Az MSZP választmánya támogatja, hogy csökkenjenek a munkára rakodó terhek, a személyi jövedelemadó és a társadalombiztosítási terhelés - mondta Simon Gábor, a testület elnöke szombaton Budapesten a testület zárt ülése után tartott sajtótájékoztatón.

Nem lehet a költségvetési hiányt adóemeléssel kezelni, és az adócsökkentés is csak mérsékelten, az egyensúly fenntartása mellett lehetséges – közölte a kormánypárti politikus, hozzátéve, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök konkrétumokról is beszélt a javaslatokkal kapcsolatban a választmány ülésén. Az MTI úgy tudja, hogy Gyurcsány Ferenc az adó- és a szociális rendszert érintő, már nyilvánosságra került kormányzati elképzeléseket ismertette.

Simon Gábor a testület soron kívüli üléséről elmondta, a választmány szerint három területen, az adó-, a szociális és a nyugdíjrendszerben van szükség lényegi szerkezeti átalakításra. Hozzáfűzte: olyan szerkezeti átalakításra van szükség, amely biztosítja, hogy kisebb kiadásokkal is működtetni lehessen az országot, de mindemellett figyelni kell arra is, hogy egyszerre érvényesüljön a szociális igazságosság és biztosítsák a versenyképességet.

Kérdésre válaszolva Simon Gábor közölte, a választmány ülésén napirenden kívül szó volt Hunvald György VII. kerületi polgármester előzetes letartóztatásáról. A választmány erzsébetvárosi delegáltja ismertette a helyi szervezet támogató álláspontját – fűzte hozzá, megjegyezve, hogy erről a választmány nem folytatott vitát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik