Belföld

Szekerest és Lendvait javasolják Gyurcsány kihívójának

Az MSZP Nógrád megyei küldöttgyűlése Gyurcsány Ferenc pártelnök mellett Szekeres Imre elnökhelyettest és Lendvai Ildikó parlamenti frakcióvezetőt is pártelnöknek javasolja a párt márciusi tisztújító kongresszusára - mondta a megyei ügyvezető alelnök a nógrádi küldöttgyűlés után.

Huszár Máté elmondta: javaslatot tettek az elnökhelyettesi és alelnöki posztokra, az elnökségi tagokra és a választmányi elnök személyére is.

A nógrádi szocialisták elnökhelyettesnek javasolják a tisztséget jelenleg is betöltő Juhász Ferenc mellett Lamperth Mónikát, az elnöki kabinet vezetőjét, Szekeres Imrét és Ujhelyi István alelnököt.

Alelnöknek jelölték Ujhelyi István mellett Gráf József agrár-, Kiss Péter kancelláriaminisztert, és Hiller István oktatási és kulturális minisztert.

Elnökségi tagnak javasolják Gráf Józsefet, Mesterházy Attila parlamenti frakcióvezető-helyettest, Herczog Edit EP-képviselőt, Mandur László országgyűlési alelnököt, és Puch László Baranyai megyei elnököt. Az országos választmány elnökének Simon Gábor jelenlegi elnököt javasolják.

A nógrádi tisztújító küldöttgyűlésen Boldvai Lászlót választották újra az MSZP megyei elnökévé. Boldvai László 2003 februárjától tölti be ezt a tisztséget, 1994-től a salgótarjáni választókerület országgyűlési képviselője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik