Belföld

Mínusz 10 fok jön

Keleten újabb havazás indul pénteken, majd szombaton ez átterjedhet az egész országra, vasárnap pedig eláll a hóesés. A Dunántúlon viharos szél várható, a jövő hét elején pedig -10 fok körüli minimum-hőmérséklet is kialakulhat.

Pénteken országszerte erősen felhős, illetve borult lesz felettünk az ég, főként a Duna vonalától keletre várható újabb havazás, kelet felé nagyobb mennyiségben. Az északnyugati szél a Dunántúlon erős, főként a Kisalföldön viharos lesz, másutt lassan mérséklődik, így a keleti megyékben a hófúvások megszűnnek.

Míg pénteken 0-2 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, addig szombat délelőtt -3, -1 fok várható. Az éjszakai órákban országszerte borult lesz az ég, átmenetileg az ország nagy részére kiterjedhet a havazás, kivéve nyugati megyéinket. Az északnyugati szél a Dunántúlon erős, időnként viharos marad, a keleti megyékben azonban lecsendesedik. A délelőtti órákban is borult lesz felettünk az ég, és további havazás várható, ám újra csökken és kelet felé szorul vissza területi lefedettsége.

Vasárnap fokozatosan a keleti megyékben is eláll a havazás, lassan összeroskad a felhőörvény, és a nyugati megyékben is mérséklődik a szél. A jövő hét első napjaiban is hideg léghullámok érkeznek a Kárpát-medencébe, így felmelegedésre nem számíthatunk. Hétfőn és kedden többé-kevésbé napos idő várható, elszórt hózáporok alakulhatnak ki csupán. A kevesebb felhő miatt a hóval borított, szélcsendes tájakon -10 fok alatti minimumok is lehetnek. Szerdán érkezhet északnyugat felől egy újabb frontrendszer, többfelé okozhat havazást, a nyugati megyékben átmeneti enyhülést, így ott havas esőt.

Bővebb időjárási előrejelzésekért kattintson az FN Időjárás rovatára!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik