Belföld

Ingatlanmutyival gyanúsítják Mór fideszes polgármesterét

Gyanúsítottként hallgatták ki Fenyves Pétert, Mór város fideszes polgármesterét csütörtökön a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon - írja a Népszabadság.

A nyomozás adatai szerint az róható fel Fenyves Péternek, hogy ő terjesztette be a képviselő-testület elé egy ingatlan értékesítéséről szóló, a leendő ingatlantulajdonosnak jogtalan előnyt biztosító határozati javaslatot – mondta a lapnak Beleznay Ágnes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az ügyben eddig négy személyt, a móri polgármestert, az akkori jegyzőt, valamint a telekeladást előkészítő két hivatali dolgozót gyanúsítottak meg.

A móri önkormányzat 2007 májusában pályáztatás nélkül, több jogszabályt is megsértve értékesített egy tízhektáros szántót 622 ezer forintért egy vevőnek, miközben egy másik személy – nem hivatalosan – kétmillió forintot ajánlott a területért. A vitatott telek végül nem került magánkézbe, ugyanis a botrány kipattanása után a vevő önként visszalépett a kontraktustól.

A Népszabadság megkereste Fenyves Pétert, aki későbbre ígért részletes tájékoztatást; annyit közölt: panasszal élt a gyanúsítás ellen, mivel szerinte nem követett el bűncselekményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik