Belföld

Draskovics a közterületekre koncentrál

A közterületek rendje, nyugalma biztosításának a rendőri munka súlypontjává kell válnia - mondta Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter.

Mindez nem jelenti a többi fontos feladat, mint például a felderítés, a nyomozás, a határrendészet háttérbe szorulását, de a rendőrség a jövőben jobban gazdálkodik majd azzal a rendelkezésre álló erővel, amit a 45 ezer fős magyar rendőri állomány jelent – mondta a szaktárca vezetője a Dél-Dunántúl rendőri vezetőivel folytatott megbeszélését követően.

Érdemi változás lesz

Közölte: a Baranya, Somogy, Tolna alkotta térség rendőri vezetői értik, “mit vár tőlünk az ország”, s lényegében készen vannak azok a tervek, melyek alapján már a közeli hetekben érdemi változás lesz a köztereken.

Megjegyezte, Pécsett harminccal több rendőr lesz szolgálatban különböző szervezési lépéseknek köszönhetően, s ehhez hasonlókra az ország más pontjain is sor kerül. Addig is az a követelmény, hogy a rendőrök többet és határozottabban intézkedjenek.

Draskovics Tibor kitért rá: ezzel kapcsolatban szót kell ejteni pénzügyi, költségvetési feltételekről, arról is, milyen technikai, beruházási, eszközbeszerzési és egyéb segítségre szorul a szervezet, illetve annak kapitányságai a feladatuk lehető legszínvonalasabb ellátása érdekében.

Tolnában nyugodtan alhatnak

A miniszter örömtelinek nevezte, hogy a Baranya, Somogy és Tolna az ország azon vidékei közé tartozik, ahol nagyobb a nyugalom, kevesebb a bűncselekmény, eredményesebb, hatásosabb a rendőri munka. Ennek megfelelően a lakosság is nyugodtan alhat.

A legtöbb feladat Észak-Magyarországon van, a Dél-Dunántúlon az eddigi eredmények megőrzése a cél a rendőri jelenlét növelésével – mondta. Arra, hogy pontosan milyen intézkedések szükségesek Észak-Magyarországon, nem adott konkrét választ, ám nem zárta ki, hogy ott az állomány bővítése is szóba jöhet.
Draskovics Tibor közlése szerint az intézkedésekről később tájékoztatni fogják a közvéleményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik