Belföld

Sztojka Iván feladja magát?

Nagy valószínűséggel feladja magát a rendőrségen a veszprémi gyilkosság miatt nemzetközi körözés alatt álló Sztojka Iván – derül ki a szüleinek írt leveléből.

A vasárnap óta szökésben levő férfi levelet írt a szüleinek. A küldeményről tudomást szerzett a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, a levelet elkérte a szülőktől, s azt továbbította a nyomozást koordináló Veszprém Megyei Rendőr-főkapitánysághoz – mondta el a kapitányság szóvivője.

A Sztojka Ivánnak tulajdonított levél tartalmáról a rendőrség egyelőre nem ad tájékoztatást. A levelet a szökésben lévő Sztojka Iván szüleinek udvarára dobták be Enyingen, de azt egyelőre nem tudni, hogy ki írta és igaz-e a tartalma – nyilatkozta .Derzsy Péter alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője a Veszprém megyei napilap, a Napló online kiadásának.

A levél tartalmáról azonban Németh-Kész Mónika rendőr százados nem adott tájékoztatást. Az MTI Enyingről származó információja szerint Sztojka a levélben úgy fogalmazott, hogy a bűncselekményt nem ő követte el, ő csupán rosszkor, rossz helyen volt ott, s fel fogja adni magát a rendőrségen.

Lakossági bejelentés alapján szerdán a Fejér Megyei Szent György Kórházban, csütörtökön pedig egy székesfehérvári, palotavárosi tízemeletes panelházban keresték a körözött bűnözőt, de egyik akció sem járt sikerrel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik