Belföld

Megerősítik a rendőri jelenlétet

Az igazságügyi és rendészeti miniszter szerint nem készültséget rendeltek el a megerősített rendőri jelenléttel az utcákon. Az emberek azt gondolják, hogy a biztonságérzetük megingott, és ezért döntött úgy a kormány, hogy kell erősíteni az utcai rendőri jelenlétet – mondta el az MR1-Kossuth Rádióban.

Az utóbbi napokban sokkal többen voltak a köztereken a hatóság emberei, azért, hogy az emberek érezzék, védik őket, biztonságban vannak, így sokkal több jogsértés már szinte azonnal a rendőrség tudomására jut.

Szerdán például harminc eljárást indítottak – közölte a miniszter a 180 percben. A siófoki estről, miszerint bűnözői csoportok vonultak fel a városban, azt mondta, ha ez megtörténhetett, és nem történt semmi a megakadályozására, akkor ennek vannak felelősei.

Szerdán felkérte az országos rendőrfőkapitányt, hogy vizsgálja ki az ügyet, mert ha a helyi hatóság tudott erről előzetesen, és nem tettek semmit, akkor ez baj.

Csökken a bűncselekmények száma

A statisztikák szerint az ország egészében csökken a bűncselekmények száma, ugyanakkor a miniszter elismerte, hogy volt egy területi átrendeződés mégis, ahol több és erőszakosabb bűncselekményeket követnek el. Draskovics Tibor szerint másképp és máshogy dolgoznak majd a rendőrök, ha kell, túlóráznak is, és ha ez sem elég, akkor többletpénz felhasználásával növelik a létszámot.

Erről beszélt szerdán a kormány, amikor meghatározta a rendőrség feladatait – mondta el. Ha azokat a szervezési lépéseket amik kellenek megteszik néhány hónapon belül érzékelhető javulás lesz.

Draskovics szerint nincs statisztika a romákról

Arról, hogy hírek szerint cigányok követnék el több bűncselekményt Magyarországon, azt mondta, a hatályos törvények tiltják, hogy az elkövetőt származása alapján jellemezzék, ilyen statisztika nincs, ha mégis, akkor az törvényellenes.

A kormány által szerdán bejelentett programról körülbelül 2 hét múlva lesznek részletek – jelentette ki az igazságügyi és rendészeti miniszter a 180 perc műsorában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik