Belföld

Bankot raboltak az Európai Parlamentben

Bankrablás történt csütörtökön az Európai Parlament brüsszeli épületében - közölték parlamenti illetékesek.

Egy férfi fegyvernek látszó tárggyal pénz átadására szólította fel az alkalmazottakat az ING bank fiókhelyiségében. Nem tudni, hogy a fegyver valódi volt-e, és az esetlegesen elrabolt összeg nagysága sem ismert. A férfi elmenekült a bankfiókból, amely a parlament épületének egyik belső csarnokából nyílik. A parlament épületét lezárták, az elkövetőt keresik.

Az épületben tartózkodó EU-alkalmazottak egyike elmondta az MTI-nek, hogy egy szemtanú szerint az épületben, amerre a rabló elfutott, elhullajtott bankjegyek hevertek a padlón. Az ismeretlen a parlamenti sajtóközpont irányába menekült el – tette hozzá a helyszínen hallottak alapján. A parlament épületkomplexumát – amely fölött a levegőben rendőrségi helikopter kering – lezárták, az elkövetőt keresik. A mélygarázsból csak külön ellenőrzés után engedik kihajtani az autókat.

Az Európai Parlamentben magas biztonsági fokúnak tartott be- és kiléptető rendszer működik minden ajtónál, illetve kapunál., Ha időben lezártak minden kijáratot, akkor a bűnözőnek nagyon nehéz lesz a menekülés. A biztonsági rendszer hatékonyságát azonban erősen megkérdőjelezi, ha valaki tényleg valódi lőfegyvert tudott becsempészni az épületbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik