Belföld

Tudják ki lőtt a rendőrszékházra

Egyértelműen meghatározta két tanú, hogy kik a felbujtói a Teve utcai rendőrségi épület ellen két éve történt támadásnak.

Bencze József országos rendőrfőkapitány az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának szerdai ülésén beszélt arról, hogy az ügyészséggel hónapok óta birkóznak, hogy nyílttá tegyék ezt az ügyet, hiszen van két olyan védett tanú és olyan vádalkuval védett személy, aki egyértelműen határozza meg azokat a személyeket, akik a bűncselekmény elkövetésével, felbujtással gyanúsíthatók.

Mint mondta, a rendőrség álláspontja az ügyben az, hogy nyílttá kellene tenni a nyomozást, „nyíltan nyomozati cselekményeket kellene ebben az irányban folytatni”.

2007 februárjában ismeretlenek géppisztolyból nem célzott lövéseket adtak le a rendőrség XIII. kerületben lévő Teve utcai székházára. Tizenöt lövés érte a Rendőrség Igazgatási Központját, és a lövedékek csaknem 15 millió forintos kárt okoztak az épületben. A lövedékek az épület kilencedik és tizenharmadik emelete között csapódtak be.

A rendőrség korábban ötmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel a tettesek kézrekerítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik