Belföld

Kedd a havas esők napja

Kedden többfelé várható eső, havas eső, de a hegyekben havazás is lehet. A hőmérséklet a nyolc fokot is elérheti, szerdától lehűlés várható.

A hajnali óráktól nyugat felől ismét növekedni kezd a felhőtakaró. Többfelé sűrű köd képződik. A délire forduló szél átmenetileg mérséklődik. A minimumhőmérséklet általában -1, -6 fok között alakul, de a tartósabban derült, szélvédett, hótakaróval borított részeken ennél hidegebb is lehet.

A ködfoltok megszűnése után kezdetben még főként keleten előfordulhat több-kevesebb napsütés, majd nyugat felől ott is beborul az ég. Egyre többfelé várható eső, havas eső, főként északon és a hegyekben havazás is lehet. A keleti megyékben késő délutánig még nem valószínű számottevő csapadék. A déli szél sokfelé megélénkül, helyenként erős lökések kísérhetik.
Kedd délután várható hőmérséklet: 2, 8 °C.

Még több részletre kíváncsi? Kattintson az FN időjárás oldalára!

Szerdán egy újabb ciklon hatására országszerte számíthatunk csapadékra, ami északon és a hegyekben lehet havas eső, havazás, másutt nagyrészt eső valószínű. Ezután északi, északnyugati áramlással sarkvidéki eredetű, változó nedvességtartalmú levegő árasztja el térségünket.

A hét második felében a gyakran erősen megnövekvő felhőzetből elszórtan várható hózápor, havazás, de nagy mennyiségű hó már nem valószínű. Erősödik az éjszakai lehűlés, olyannyira, hogy a hóval borított tartósan derült, szélvédett helyeken -10 fok közelébe vagy ez alá csökkenhet a hőmérséklet a reggeli órákra. Napközben is fagypont körül vagy kicsivel fölötte alakul a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik