Belföld

Szijjártó vagyonában turkál az MSZP

Több kérdést is felvet Szijjártó Péter volt fideszes szóvivő, jelenlegi elnöki kabinetvezető vagyonosodása - mondta Varga László.

A szocialista képviselő szerint kérdéses, hogyan van Szijjártó Péternek három lakása, és mintegy 50 millió forint megtakarítása, mert “képviselői fizetésből ennyi vagyonra nem tehet szert tisztességes módon egy politikus”. Hozzátette: csak remélni tudják, hogy igazat mond a Fidesz elnöki kabinet vezetője.

Varga László elmondása szerint Szijjártó Péternek a fővárosban egy 69 négyzetméteres lakása, Dunakeszin egy 140 négyzetméteres háza van, és egy fővárosi 371 négyzetméteres ház háromötödével rendelkezik. A képviselő úgy látja: a luxuskiadások ellenzőjének “élharcosa” egy vállalat lekötelezettje lett képviselőként, mivel luxusautóját egy cég biztosítja, ami után Szijjártó Péter nem fizet közterhet.

Az MSZP-s képviselő azt a kérdést is feltette, hogy miből tett szert 50 milliós megtakarítására fideszes politikustársa. Utalva Szijjártó Péter korábbi nyilatkozatára, azt mondta: úgy tudni, családtagjaitól kapta ezt az összeget, ebben az esetben viszont felmerül, hogy ez után az ajándékozás után megfizette-e a törvényben megszabott illetéket. Hozzáfűzte, “reméli” hogy a politikus hétfőig tisztázza ezeket a kérdéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik