Belföld

Fidesz: Gyurcsány iszik, mi fizetünk

Gyurcsány Ferenc nem érti a kisemberek mindennapi megélhetési gondjait, sőt újabb brutális megszorításokkal bünteti őket - mondta Kontur Pál, a Fidesz munkás tagozatának elnöke.

“A kocsmában is a cechet valakinek állni kell. Ő iszik, mi fizetünk” – fogalmazott a fideszes politikus. Szerinte az az ember, aki naponta 235 ezer forintból él, lehetetlen, hogy bele tudjon gondolni a napi megélhetési gondokkal küzdő melósok, kisemberek sorsába. A fideszes politikus ezzel arra utalt, hogy a miniszterelnök a tavaly kapott 114 millió forintos osztalékát elköltötte.

Kontur Pál úgy vélte: míg a magyar munkások és a családok napról napra nehezebb helyzetben vannak, addig például Gyurcsány Ferenc vagy Szilvásy György nem érzik a válságot. Szerinte Gyurcsány Ferenc a kisembert bünteti brutális megszorításokkal, hiszen tavaly kiderült, hogy elveszik a 13. havi bért, az idén pedig el akarják venni a 13. havi nyugdíjat, be akarják vezetni ingatlanadót, valamint lecsökkentenék a gyes és a gyed időtartamát, és emelnék az áfát is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik