Belföld

Brüsszelbe tart Demszky

Szent-Iványi István, az SZDSZ országos tanácsának elnöke vezeti a párt listáját az idei európai parlamenti választásokon. Béki Gabriella, Demszky Gábor és Mohácsi Viktória követi.

Fodor Gábor az országos tanács ülése után jelentett be a szabaddemokrata listán szereplő neveket. Szent-Iványi Istvánt korábban a párt ügyvivő testülete jelölte az EP-lista első helyére.

A jelenleg is EP-képviselőként dolgozó Szent-Iványi István mellett a lista további négy helyéről döntött a testület. Az SZDSZ EP- listájának további helyeire Béki Gabriella parlamenti képviselőt, Demszky Gábor budapesti főpolgármestert, Mohácsi Viktória EP- képviselőt, és Konrád György írót jelölték.

Fodor Gábor hozzátette, Konrád György szereplése szimbolikus, de a többiek, ha úgy alakul a helyzet, vállalják a brüsszeli munkát. A lista további helyeiről a párt ügyvivői testülete fog dönteni.

Az elnök és a listavezető (fotó: mti)

Az elnök és a listavezető (fotó: mti)

Fodor Gábor – az SZDSZ politikai üzenetét bemutató Van-e 200.001 szabad demokrata szavazó? feliratú plakát előtt tartott – sajtótájékoztatóján a parlament feloszlatását célzó javaslat kapcsán azt mondta, hogy meglátása szerint ez Magyarországnak nem tenne jót, mert a gazdasági krízis mellett egy politikai krízis is előállna. Hozzátette, olyan javaslatokat támogatnak, amelyek azt segítik elő, hogy az ország minél hamarabb kilábaljon a válságból.

Szent-Iványi István szintén kérdésre válaszolva közölte, nem mérlegelik azt az eshetőséget, hogy egyetlen képviselőjelöltet sem tudnak kijuttatni Brüsszelbe, de ha ez a “hipotetikus eset áll elő” az nehézzé tenné számukra a további hazai politizálást is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik