Belföld

Kóka hat ponttal állt elő

Kóka János hat pontos javaslatcsomagot mutatott be.

Hatpontos javaslatcsomaggal állt elő az SZDSZ a válság kezelésére – mondta Kóka János frakcióvezető a párt Visegrádon tartott frakcióülésén, pénteken. Hozzátette: ezekkel a javaslatokkal készülnek az Országgyűlés költségvetési bizottságának ülésére, illetve a parlamenti szezonkezdetre.

A szabad demokraták szerint szükség van a közterhek és az állami elosztás csökkentésére. A liberálisok emellett szerkezeti reformokat sürgetnek az egészségügyben, az oktatásban, a nyugdíjrendszerben, a közigazgatásban, valamint a jóléti szolgáltatások illetve a pártfinanszírozás területén. Az SZDSZ azt is javasolja, hogy “felezzük meg Magyarországon a bürokráciát, rostáljuk meg a 9 045 állami közfeladatot” – mondta Kóka János.

A szabad demokraták úgy vélik, hogy versenybarát szabályozásra van szükség mindenütt, például a pénzügyi és az energiaszektorban vagy a felsőoktatásban és az egészségügyben is. Egyúttal javasolják az uniós pénzek felhasználásának gyorsítását, a vállalkozóknak adható hitel-, tőke- és garanciatermékek méretének növelését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik