Belföld

SMS-re rajtol a vasutassztrájk

Egy évvel az eddig sikertelennek bizonyult vasutas-gördülősztrájk megindítása után, új fogásokat próbál ki a Gaskó István vezette Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ); például a tagok SMS-ben kapnak majd értesítést a sztrájk megkezdéséről – írja a Népszava.

Az érdekképviseletnek a MÁV személyszállítási leánycégénél működő alapszervezete január 28-ai választmányi ülésén olyan új sztrájktechnikák “bevetését” határozta el, melyek még kiszámíthatatlanabbá teszik az ország vasúti közlekedését egy munkabeszüntetés idején – írja a lap.

A lap birtokába került Barna István területi vezető ügyvivő a tagságnak küldött levele: “a reggeli, illetve a délutáni időszakban 2-3 óra időtartamra hirdetünk csak sztrájkot, hetente akár több alkalommal is”.

“A másik lényeges pontja az új sztrájktechnológiának, hogy csak a munkáltató felé jelentjük be a sztrájk megkezdését megelőzően kb. egy órával, a közvélemény felé nem (…), a VDSZSZ-tagok a sztrájk kezdésének időpontjáról SMS-ben kapnak értesítést” – olvasható a levélben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik