Belföld

Nemzeti konszenzust akar Gyurcsány

Nemzeti megállapodást sürgetett a miniszterelnök a Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) megbeszélésén. A konkrét programokról még nem esett szó.

A kormány február 15-i ülésén tárgyal azokról a lépésekről, amelyek az átfogó adó-szociális-foglalkoztatási reformhoz szükségesek – közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) tagjaival tartott megbeszélést követően.

A Magyar Nemzetben megjelent megszorításokra vonatkozó kérdésre a kormányfő úgy válaszolt: ezekről sem a kormánykabinet, sem a kormány nem tárgyalt még. Hozzátette: már több szakértői anyagot is látott, amelyek szinte mindent és mindennek az ellenkezőjét is felvetik, ezeket kell a kormánynak mérlegelnie. A csütörtöki sajtóértesülésekre “ne vegyenek mérget” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök megismételte: alapvetően át kell alakítani az államháztartás belső szerkezetét, a kormány az elmúlt 20 év legnagyobb változására, átfogó modellkorrekcióra készül.

A konzultáción azt javasolta, hogy politikai háborúskodás helyett kössenek nemzeti megállapodást valamennyi társadalmi szereplő részvételével. Gyurcsány Ferenc elmondta: azért kellene megállapodni, hogy megalkothassák a következő 3-4 év társadalmi-gazdasági programját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik