Belföld

Nem téma a megszorítás a kormányban

A kormányszóvivő szerint nemhogy kormánydöntés nincs, de még csak téma sem volt az, amiről a csütörtöki Magyar Nemzet ír. A napilap azt írta: kormányzati forrásból úgy értesült, hogy brutális megszorításokról döntött a kormány.

A napilap úgy tudja: jövőre megszűnne a 13. havi nyugdíj, a bruttósítandó családi pótlékot befagyasztaná a kormány, a gyed folyósítását egy évre csökkentené, a gyes pedig két év időtartamú lenne.

A Magyar Nemzet szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök erre az évre vonatkozóan hamarosan 80-100 milliárd forintos kiadáscsökkentő lépéseket jelent be, ezek között lehet, hogy 30 milliárd forintot vesznek el az egészségügyi alapból, és 50 milliárd forinttal csökkentik a minisztériumok kiadásait. Ezen túl az intézmények dologi kiadásait is megkurtítaná a kormány.

“A Magyar Nemzet ismét csak találgat, és találati aránya most sem jobb, mint szokott lenni” – reagált Daróczi Dávid a cikkre. Hozzátette: a kormány a tervek szerint február 15-i ülésén fog tárgyalni azokról a javaslatokról, amelyek a foglalkoztatási rendszer, a szociális ellátások, illetve az adó- és járulékrendszer átfogó megújítását tartalmazzák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik