Belföld

A Munkáspárt az utcán kampányol

A média helyett az utcára helyezi európai parlamenti választási kampánya súlypontját a Magyar Kommunista Munkáspárt - közölte Thürmer Gyula elnök kedden.

“A polgári demokratikus média elzár bennünket a nyilvánosságtól” – említette az egyik okot, hozzátéve, hirdetésekre pedig nincsen pénzük; a korteskedést is minimális összegből oldják meg, erejüket amúgy is a 2010-es parlamenti választásokra összpontosítják.

Mint mondta, az utcán, a piacokon, a kocsmákban folytatott kampányuk intenzitását előre jelezheti, hogy ő maga az elmúlt egy évben 220 hazai települést keresett fel. Közlése szerint a párt központi bizottsága várhatóan februárban dönt az EP-lista összetételéről, az élen feltehetőleg ő áll majd, mint a párt legismertebb személyisége, de a listán helyet kap számos fiatal, munkás és vállalkozó is.

“Nem vagyunk mi az Európai Unió (EU) ellen, csak más EU-t akarunk: a brüsszeli bürokraták és a milliárdosok intézménye helyett a népek, a nemzetek Európáját” – jegyezte meg a politikus, hozzátéve, hogy ennek szellemében célkitűzéseik egyike a lisszaboni szerződés felülvizsgálata. Thürmer Gyula közlése szerint céljuk, hogy túlszárnyalják 2004-ben elért eredményüket; akkor 56 ezer vokssal a szavazatok 1,83 százalékát szerezték meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik