Belföld

Közlekedési kisokos szilveszterre

Szilveszterkor az ünnepi közlekedési szokásokhoz igazodva változik a BKV járatainak, illetve a vonatoknak a menetrendje.

Az év utolsó napján a BKV-járatok üzemidőben, az iskolaszünetben pénteki napokon érvényes menetrend szerint közlekednek. Éjjel a sűrűbben közlekedő éjszakai járatokkal lehet utazni, valamint néhány vonalon a nappali járatok egész éjjel közlekednek. Tekintettel arra, hogy 1-jén 0 órától egyébként is megszűnik az éjszakai járatokra vonatkozó külön díjszabás, a december 24-ihez hasonlóan, az éjszakai járatok beindulásától kezdődően nem kell helyszínen váltott vonaljegyet (éjszakai jegyet) kezelni, elég az olcsóbb vonal- gyűjtő-, vagy átszállójegy érvényesítése.

Non-stop 6-os villamos

A kisföldalatti december 31-én – a tavalyi évhez hasonlóan – teljes üzemidőben közlekedik. Az éjszakai járatok közül a 906-os helyett egész éjjel jár a 6-os villamos, a 4-es villamos üzemzárását követően hajnali 2 óráig 7-8, majd tovább 10 percenként. A Fogaskerekű december 31-én óránként közlekedik. A járatok a Városmajortól 0.00 és 4.00 között, a Széchenyi-hegyről 0.24 és 4.24 között indulnak.

Újév napján a munkaszüneti, január 2-án és 3-án szombati, január 4-én ismét a munkaszüneti, január 5-étől pedig az iskolai időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a BKV-járatok. Az utcai rendezvények miatt egyes járatok közlekedésében kisebb menetrendi változások előfordulhatnak.

Ünnepi menetrend a vasútnál

Az év utolsó napján is ünnepi menetrend szerint közlekednek a vonatok Győr és Sopron, valamint Sopron és Szombathely, illetve Szombathely és Szentgotthárd között.

December 31-én pénteki munkanap lesz a vasúton. 2009. január 1-én, 2-án, és 3-án ünnepnapi menetrend lesz érvényben a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV Zrt.) vasútvonalain. Az utazásuk előtt érdemes a honlapra kattinta, ahol a részletes menetrendek megtalálhatók.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik