Belföld

Fidesz: a vasutasok nem jókedvükben sztrájkolnak

A Fidesz szerint a közlekedési miniszter félreérti a helyzetet: a vasutasok nem jókedvükben sztrájkolnak, hanem azért gyakorolják alkotmányos jogukat, mert semmibe veszik őket és követeléseiket.

Jó lenne, ha a kormány végre nem fenyegetéssel, zsarolással, fegyveres biztonságiakkal és külföldi sztrájktörőkkel próbálná megtörni a magyar munkavállalókat, hanem érdemben foglalkozna problémáikkal – közölte Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője. Molnár Csaba közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte: aggodalommal figyeli, hogy a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete ellehetetleníti a vasúti közlekedést, lehetetlenné teszi a békés karácsonyi készülődést és sok százmillió forint kárt okoz az országnak.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a tárca nem vitatja a sztrájkhoz való jogot. Álláspontjuk szerint nincs általános vasutas sztrájk, hiszen a vasutas szakszervezetek és a vasutasok többsége nem támogatja a VDSZSZ irreális célkitűzéseit. Molnár Csaba megjegyezte, hogy a sztrájk egyre nagyobb kárt okoz Magyarországnak, és lehetséges, hogy politikai okból akarják felforgatni az ország békéjét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik