Belföld

Orbán: cinizmus Gyurcsány meghívása

Orbán Viktor szerint cinizmus, hogy a miniszterelnök konzultációra hívta, miután a kormány az ellenzék összes érvét figyelmen kívül hagyva a költségvetés elfogadásával 2009-et megszorításos évvé teszi – nyilatkozta a Fidesz elnöke a hírTV-nek.

A cinizmusnak is van határa – fogalmazott. Azt nem lehet egy tisztességes demokráciában eljátszani, hogy elfogadnak egy költségvetést, amely valójában „egy brutális megszorító csomag”, a kormány az ellenzék összes érvét figyelmen kívül hagyja, „majd egy nap múlva fölhívjuk az ellenzék vezetőjét, hogy szeretnék együtt fényképezkedni, csináljunk úgy, mintha egyébként egyetértés volna” – mondta Orbán Viktor.

A pártelnök úgy fogalmazott: „a cinizmusnak, ennek, a csak a rövidtávú napi megjelenésre összpontosító, csak a médiaszempontokat szem előtt tartó látványpékségnek, látványkormányzásnak egyszer véget kell vetni”.Orbán Viktor a magyar gazdaság legfontosabb tényének nevezte, hogy az elfogadott költségvetés növelni fogja a munkanélküliséget, ahelyett, hogy munkahelyeket hozna létre.

A szocialistáknak, ha valami bajt látnak a gazdaságban, egyetlen ötletük belenyúlni az emberek zsebébe. „Ennyi tudással még egy zsebtolvaj is rendelkezik” – jegyezte meg a legnagyobb ellenzéki párt vezetője. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a nap folyamán találkozót kezdeményezett Orbán Viktorral, hgy – szavai szerint – megbeszéljék, mit tudnak közösen tenni az országért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik